Rendezvények

21. századi technológia az idősgondozásban

Azok az intézkedések, amelyek segítenek az idős embereknek aktívnak, egészségesnek maradni, nem számítanak luxusnak; ezekre minden országban szükség van. (WHO, 2002)

2017. október 25-én a SZÁMALK-SZALÉZI Szakgimnázium szervezésében került sor a GRANDIS XXI. projekt első hazai szakmai konzultációjára.

A szakmai konzultáció célja volt, hogy a magyar piacon elérhető, idősgondozásban lévő IKT eszközöket, alkalmazásokat megismerjük, továbbá, hogy a fejlesztőkkel, gyártókkal, szakértőkkel a jövőbeni együttműködést megalapozzuk. A szakmai nap résztvevői nagyon sokféle területről érkeztek. Az előadók a távgondozásban ajánlott, vagy már meglévő fejlesztéseket, alkalmazásokat mutatták be. A további meghívottak elsősorban az egészségügyi és szociális gondozásban dolgozók és a szakemberképzésben oktatók voltak.

A rendezvény célja az volt, hogy a szükségletelemzésbe bevonjanak helyi érintetteket, azonosítsanak olyan speciális igényeket és problémákat amiket a demográfiai változások idéznek elő. A résztvevők részben informatikai cégektől érkeztek, részben informatika tanárok - alkalmat biztosítva arra, hogy az ő véleményüket összevethető legyen az idősek körében végzett felmérésből származó eredményekkel.